Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

“Динаміка росту зі сплати ПДВ зросла на 23%”, – Олександр Загорський

За 10 місяців поточного року платники Київщини сплатили до Держбюджету 6,1 млрд грн ПДВ. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. «За період січень-жовтень бізнес пристоличного регіону збільшив динаміку приросту у сплаті ПДВ на 23%, що у грошовому вираженні дорівнює 1,1 мільярда гривень додаткових для бюджету коштів», – підкреслив Загорський.

Найбільші суми до Державної скарбниці перерахували платники, зареєстровані на території Києво-Святошинського району – 1,4 млрд грн, Бориспільського – 1 мільярд гривень та Білоцерківського – 0,9 млрд грн. Загалом на території Київської області зареєстровано 17196 платників податку на додану вартість. З них – 15903 юридичні особи, 1293 – фізичні особи.

Нагадуємо, що відповідно до внесених змін до Податкового кодексу, для звітності з ПДВ запроваджено єдиний звітний період – календарний місяць (у тому числі для платників єдиного податку) з метою спрощення адміністрування ПДВ, застосування єдиного підходу до формування показників звітності та відображення їх в інформаційних системах ДПС. Останнім звітним періодом для платників, які використовували квартальний період звітування був ІІ квартал 2020 року.

Починаючи з липня 2020 року всі платники ПДВ, у тому числі і платники єдиного податку, подають місячну звітність з ПДВ.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі