Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Малий та середній бізнес Кївщини сплатив майже 2 мільярди гривень єдиного податку

З початку року малий та середній бізнес Кївщини сплатив майже 2 мільярди гривень єдиного податку. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. «Станом на 1 листопада, завдяки сумлінному ставленню платників податків до виконання своїх обов’язків, маємо приріст у 8% порівняно з аналогічним показником минулого року. Наразі кошти, що надійшли до бюджетів територіальних громад, дорівнюють майже 2 мільярдам гривень єдиного податку. При цьому, сума додаткових коштів складає 144 мільйони гривень», – підкреслив Загорський.

Найбільші суми єдиного податку надійшли від підприємців, зареєстрованих у Києво-Святошинському районі – 368,6 млн грн, Білоцерківському – 352,2 млн грн та Ірпінському районі – 276,1 млн грн.

Окремо очільник податкової служби повідомив, що фізичні особи-підприємці забезпечили більшу частину надходжень, сплативши 1,5 мільярда єдиного податку з темпом приросту у 10% або 142,6 млн грн.

Юридичні особи ІІІ групи перерахували до місцевих бюджетів 201,4 млн грн. У свою чергу, сільгоспвиробники-спрощенці сплатили 220,6 млн грн, що на 1,3 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду 2019 року.

«Єдиний податок посідає друге місце після податку на доходи фізичних осіб за питомою вагою серед податкових надходжень місцевих бюджетів. Застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності зі сплатою єдиного податку має багато зручностей для суб’єктів господарювання, а тому їй надає перевагу більшість фізичних осіб-підприємців», – зазначив Олександр Загорський.

З 02.04.2020 набрав чинності Закон України від 30.03.2020 №540-IX яким внесено зміни до ст.291 Податкового Кодексу та збільшено граничні обсяги доходу, які надають право СГ застосовувати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Нагадуємо, з урахуванням внесених змін, граничний обсяг доходу для платників І групи становить 1,0 млн.грн. (до внесених змін було 300,0 тис.грн.). Для другої групи встановлено граничний обсяг доходу 5,0 млн.грн. (було 1,5 млн.грн.), для третьої групи встановлено обсяг доходу 7,0 млн.грн. (було 5,0 млн.грн.)

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі