Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

На Київщині офіційно оформлено на роботу 14247 працівників

Податківці Київщини продовжують проводити превентивно-роз’яснювальні заходи на предмет тіньової зайнятості населення та додержання працедавцями трудового законодавства. Про це повідомив очільник податкової служби пристоличного регіону Олександр Загорський. Зокрема, він зазначив, що за дев’ять місяців поточного року роботодавці оформили на роботу 14247 осіб, які до цього працювали не офіційно.

Порівняно з показником станом на серпень, кількість оформлених працівників зросла на 1645 осіб. «Загалом з початку року обсяг виплаченої їм заробітної плати склав 64,3 млн грн. З цієї суми до бюджету надійшло 11,6 млн грн ПДФО. Сума єдиного внеску, сплачена роботодавцями, дорівнює 14,1 млн грн», – розповів Загорський. «У питанні тіньової зайнятості відповідальність несуть обидві сторони: працівник залишається соціально незахищеним, що особливо актуально у розпал карантину, а роботодавець, який виплачує зарплату у конверті, має розуміти, що за порушення трудового законодавства до нього можуть бути застосовані відповідні штрафні санкції».

Нагадуємо, роботодавець має повідомити податкову службу про прийняття працівника на роботу. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до Порядку № 413 до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором в один із таких способів:

засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;
на паперових носіях разом з копією в електронній формі, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі