Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Закон України №466: Зміни в спрощеній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Законом України від 16.01.2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни, зокрема, до глави 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розділу ІУ Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Відповідно до внесених змін, зокрема:

– збільшено період часу для подання платником єдиного податку третьої групи заяви про зміну ставки єдиного податку з 5% на 3% (за 10 днів до початку календарного кварталу, до змін було за 15 днів);

– обмежується поширення пільги у вигляді земельного податку на платників єдиного податку 1-3 груп при наданні нерухомого майна в оренду;

– встановлено, що анулювання реєстрації платника єдиного податку можливе у разі наявності податкового боргу, який перевищує 1020,0 гривень.

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу платник податків може отримати, скориставшись сервісом ДПС України «Електронний кабінет». У приватній частині Електронного кабінету в режимі «Стан розрахунків з бюджетом» створено доступ користувачам до особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника), тут платник може ознайомитися з усіма необхідними даними.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Доступ до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

Перевірити надійність ділового партнера та його сумлінність у сплаті податків можна також скориставшись сервісом ДПС «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», розміщеному на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС. Оновлення інформації щодо стану розрахунків платника податків з бюджетом (про наявність заборгованості) відбувається щоденно, крім вихідних та святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників в центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі