Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Жителі Київської області заборгували за розподіл газу понад 71 млн грн

Станом на 6 жовтня 2020 року населення Київщини заборгувало за доставку газу понад 71 млн грн. Найбільше – понад 25 млн грн мають сплатити жителі Києво-Святошинського району. Заборгованість Васильківського району складає 6,6 млн грн. По 5 млн заборгованості налічується у жителів Білоцерківського, Броварського та Бориспільського районів.

«Ситуація з підготовкою до опалювального сезону є вкрай критичною, адже існуюча заборгованість за доставку газу може перешкодити плановим ремонтним роботам та призвести до зриву опалювального сезону. Сплачуючи за газ, споживач інвестує у свій комфорт. Адже плата за розподіл – це не «гроші за труби», як у нас прийнято називати. Це необхідні кошти для утримання газового обладнання та мереж, їх осучаснення, виконання капітальних реконструкцій та поточних ремонтів, підтримка належного тиску газу, аби газ був доставлений до кожного споживача» – розповідає Руслан Писанко директор технічний АТ «Київоблгаз».

Суттєва частина плати за розподіл газу спрямовується на роботу аварійно-диспетчерської служби «104», яка в режимі 24/7 захищає життя та безпеку усіх користувачів газу, пов’язану з роботою газових пристроїв.

За останній місяць за ініціативи АТ «Київоблгаз» проведено понад 40 нарад у кожному районі Київської області на яких активно обговорювали питання заборгованості населення та питання дотримання та використання природного газу згідно виділених номінацій (лімітів) природного газу для об’єктів соціальної сфери (шкіл, лікарень, дитячих садочків) та тепломереж.

Коментарі