Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Платники Київщини спрямували до Держбюджету 4,7 млрд грн ПДВ

З початку року платники Київщини спрямували до Державного бюджету 4,7 млрд грн. ПДВ, на чверть або 945 млн грн прискоривши темп приросту до показника відповідного періоду 2019 року. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. «ПДВ стабільно залишається флагманом у структурі доходів державної скарбниці, адже його частка у структурі доходів складає 48%», – зазначив він.

Найбільші суми забезпечили підприємці, зареєстровані на території Києво-Святошинського управління – 1,06 млрд грн, Бориспільського та Білоцерківського управлінь 804,5 та 720 млн грн відповідно.

Загалом на території Київської області зареєстровано 17 022 платники податку на додану вартість. З них абсолютна більшість юридичних осіб – 15 742 суб’єкти господарювання, решта – 1280 – це фізичні особи-підприємці.

83,5% від загальної кількості платників, які перебувають на обліку в територіальних органах податкової служби, подають звітність в електронному вигляді. При цьому майже 100% платників ПДВ звітують засобами електронного зв’язку.

Водночас нагадуємо, що платник податків стає суб’єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». Підтвердженням про приєднання автора до Договору є отримання відповідної квитанції про прийняття контролюючим органом такого документа.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі