Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Переобладнали автомобіль на біопаливо – маєте право на податкову знижку

Право платника податку на податкову знижку регламентовано статтею 166 Податкового кодексу України Зокрема, до витрат, дозволених до включення до податкової знижки належить сума коштів, сплачених платником податку у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Для отримання податкової знижки потрібно подати до 31 грудня поточного року декларацію про майновий стан і доходи та копії документів, які підтверджують витрати, понесені для переобладнання транспортного засобу: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У цих документах обов’язково повинно бути відображено вартість товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання). також необхідно надати сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

Податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

– особисто або уповноваженою на це особою;

– надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Звертаємо увагу, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні податкової декларації в електронній формі, – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк;

– засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі