Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

COVID-19: ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ!

Станом на 9 вересня 2020 року на території Обухівської міської ОТГ загальна кількість інфікованих становить 330, з яких нині хворі -102 особи, одужали – 223 та померли – 5.

Згідно протоколу позачергового засідання Київської обласної комісії з питань ТЕБ та НС №25 від 4.09.2020 р. для Обухівського району встановлений «зелений» рівень епідемічної небезпеки, а для міста Обухів – «жовтий» рівень.

Звертаємо увагу усіх мешканців громади на те, що кількість хворих невпинно зростає. Рано чи пізно кожен може зустрітися з небезпечним збудником хвороби COVID-19. Ним можна заразитися від людей, які мають вірус, вдихаючи дрібні крапельки рідин від людей, які кашляють та чхають, або через дотик до забруднених поверхонь.

Багато людей, які заражаються, відчувають легкі симптоми і одужують, але деякі можуть переносити хворобу досить складно. Симптоми включають поєднання: лихоманки, кашлю, ускладненого дихання, втоми та болю у м’язах, втрата смаку та нюху.

Як буде протікати захворювання, залежить від стану імунної системи людини, а тому підвищити опірність хворобі під силу кожному.

Попри все, ви можете уникнути інфікування, дотримуючись певних правил:
– ретельно мити руки;
– уникати контакту з хворими людьми, зокрема людей з кашлем;
– не торкатися обличчя, носа та очей;
– уникати зустрічей, подій та інших соціальних зборів;
– використовувати засоби індивідуального захисту;
– дотримуватися дистанції не менше півтора метри від інших людей у публічних місцях.

У разі виявлення будь-яких симптомів респіраторного захворювання обов’язково зверніться до свого сімейного лікаря. Не займайтеся самолікуванням!

Бережіть себе та здоров’я оточуючих вас людей!

Коментарі