Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Уряд затвердив перелік текстилю, під час реалізації якого застосовуються РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.07. 2020 року № 634, яка набирає чинності з 01.01.2021, затверджено перелік текстилю, під час реалізації якого (крім реалізації за готівкові кошти на ринках) застосовуються реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (товарна номенклатура текстильних сировини, матеріалів, виробів та аксесуарів до них згідно з УКТ ЗЕД).

Звертаємо увагу, що абзацом 13 п. 61 підрозд. 10 розд. XX «Інші перехідні положення» Податкового кодексу України встановлено, що з 01 січня 2021 року до 01 квітня 2021 року реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО (далі -ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку другої – четвертої груп (фізичними особами – підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 грн., незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), деталей та приладдя для автотранспортних засобів відповідно до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Отже, починаючи з 01 січня 2021 року платники єдиного податку другої – четвертої груп (фізичні особи – підприємці), які здійснюють реалізацію текстилю (крім реалізації за готівкові кошти на ринках), зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО. Перелік текстилю, під час реалізації якого застосовуються РРО/ПРРО, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.07. 2020 року № 634.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі