У зв’язку з прийняттям Центральною виборчою комісією нового порядку зміни виборчої адреси, внутрішньо переміщеним особам надано право голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання.

До 9 вересня внутрішньо переміщені особи (далі – ВПО) зможуть подати заявку на зміну місця голосування. Чому це важливо? Бо вже понад 6 років вони проживають у нових громадах, однак не можуть впливати на їхнє життя, не можуть голосувати на місцевих виборах. Фактично ВПО прив’язані до тимчасово окупованих територій, поки не зареєструють нове місце проживання на підконтрольній території. При цьому у нових громадах ВПО живуть, працюють, сплачують податки.

Відтепер ВПО зможуть голосувати на місцевих виборах і обирати тих кандидатів, які представлятимуть їхні інтереси, допомагатимуть розв’язувати нагальні проблеми.

Для відповідної реєстрації внутрішньо переміщені особи з паспортом громадянина України та довідкою внутрішньо переміщеної особи можуть подати заяву про тимчасову зміну місця голосування до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою:

м.Обухів, вул. Малишка,6 або через особистий кабінет виборця та підвантажити один з таких підтверджувальних документів:
– довідка ВПО
– договір оренди житло
– документ про право власності на житло
– документ, який засвідчує здійснення виборцем підприємницької діяльності за певною адресою
– документ, що засвідчує перебування у шлюбі або у родинних відносинах із особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою
– документ, який засвідчує здійснення виборцем догляду за особою, місце проживання якої зареєстровано за певною адресою

Ідентифікація на сторінці сервісів ДРВ та підпис заяви здійснюються за допомогою електронного підпису.

Важливо: зазначена виборча адреса буде визначена як постійна та не підлягає повторній зміні протягом наступних 6 місяців.

Управління соціального захисту населення
виконавчого комітету Обухівської міської ради

Коментарі