Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Подання в електронному вигляді документів, передбачених порядком обліку платників податків

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати заяви за формами №17-ОПП, №1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та повідомлення за формою № 20-ОПП засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

При цьому можливості подання в електронному вигляді платниками податків заяв за формами № 5-ОПП, № 8-ОПП, не передбачено.

Заяву за формою №1-ОПП в електронному вигляді можна подати виключно у разі подання заяви з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку».

Банки та інші фінансові установи подають повідомлення про відкриття/закриття рахунків платників податків у фінансових установах через спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності».

Банки та інші фінансові установи мають можливість направляти та отримувати електронне повідомлення про відкриття/закриття рахунка платника податків через інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет».

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі