Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Обсяг сплати ПДВ зріс на 23%, – Олександр Загорський

«З початку 2020 року платники Київщини забезпечили надходження з ПДВ на суму 4 мільярда гривень. При цьому темп приросту до показника відповідного періоду минулого року дорівнює 23% або 741 млн грн», – повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський.

Із загальної суми надходжень юридичні особи спрямували до Державної скарбниці 3,9 млрд грн. Решту – 81 мільйон гривень – перерахували фізичні особи-платники ПДВ.

За наданою інформацією, з-поміж зареєстрованих на території області платників найбільші суми забезпечили підприємці, які провадять свою діяльність на територіях Києво-Святошинського управління – 895,3 млн грн, Бориспільського та Білоцерківського управлінь – 712,7 та 621,1 млн грн відповідно.

За обсягами сплати на Київщині лідирують суб’єкти господарювання з галузей оптової та роздрібної торгівлі, а також ремонту автотранспорту, сплативши до бюджету 932,5 млн грн податку на додану вартість. На другому місці – сільське, лісове та рибне господарства із сумою сплати 842 мільйони гривень. Завершує трійку переробна промисловість – майже 790 мільйонів гривень.

Загалом на території Київської області обліковується 16 937 платників податку на додану вартість. З них 15661 юридичних та 1276 фізичних осіб.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі