Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

За перше півріччя платники Київщини сплатили 208 млн грн податку на нерухомість

За перше півріччя платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, забезпечили надходження до місцевих бюджетів на суму майже 208 млн грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Він підкреслив, що динаміка приросту порівняно з відповідним періодом минулого року складає 15%, що у грошовому вираженні дорівнює 27,6 млн. грн.

Зокрема, щодо категорій платників Загорський повідомив, що юридичні особи сплатили 147,8 млн грн, збільшивши сплату цього податку на 11% або 15 млн грн. У свою чергу, фізичні особи перерахували до місцевих скарбниць 60 млн грн. Цей показник на 27% або 12,7 млн грн більше за суму, що надійшла в аналогічному періоді 2019 року. темп росту до 2019 року складає 126,8 відсотків (додатково надійшло 12,7 млн гривень).

Нагадаємо, сума податку з об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється податковим органом за місцем реєстрації. Податкові повідомлення-рішення, надсилаються платнику податку податковим органом до 1 липня 2020 року. Сплатити суму податку необхідно протягом 60 днів після отримання.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі