Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія” в Богуславській ДПІ

У Богуславській ДПІ Обухівського управління ГУ ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Реалізація права громадян на податкову знижку».

На запитання відповідала начальник Богуславської ДПІ Вікторія ПІДОПРИГОРА.
Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді на них.

1. Чи маю право на податкову знижку, якщо сплата за навчання проведена у попередніх звітних періодах ?

Ні. Відповідно до ст. 166 ПКУ платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Згідно п.п.166.1.2 п.166.1 ст.166 ПКУ підставою для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

2. Чи є обмеження у сумі витрат, понесених платником податку у 2019 році з метою отримання податкової знижки?

Згідно п.п 166.3.3 п 166.3 ст. 166 ПКУ визначено перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, в тому числі сума коштів сплачених платником податків на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника та/або членами його сім’ї першого ступеня споріднення, з урахуванням положень п.164.6ст.164 ПКУ платник податків має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом року витрати.

Обухівське управління

Коментарі