Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Дохід Державного бюджету зріс на 827 мільйонів гривень, – Олександр Загорський

За перше півріччя 2020 року платники податків Київщини перерахували 7,2 млрд грн до Державного бюджету. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Олександр Загорський. Зокрема, він повідомив, що цей показник зріс на 827 млн грн або 13% порівняно з відповідним періодом минулого року.

Загорський також зазначив, що найбільші суми податкових платежів надійшли від суб’єктів господарювання, які ведуть свою діяльність на територіях обслуговування Києво-Святошинського управління – 1,4 млрд грн, Бориспільського – 1,1 млрд грн., а також Білоцерківського управління – 963 млн грн.

У розрізі основних платежів очільник податкової служби пристоличного регіону повідомив, що традиційне лідерство має сплата ПДВ. Так, за період січень – червень платники забезпечили надходження на суму 3,5 млрд грн. Це на 645 млн грн або 23% більше, аніж було сплачено у січні-червні 2019 року.

Зі своїх доходів мешканці регіону сплатили 1,6 млрд грн ПДФО з темпом приросту до відповідного періоду 2019 року майже 100 млн грн або 7%.

На третьому місці за обсягом надходжень – податок на прибуток підприємства. За перше півріччя бізнес спрямував до державної скарбниці 1,5 млрд грн, збільшивши суму сплаченого податку на 92,5 млн грн або 7%.

На підтримку збройних сил України платники Київщини спрямували 433,5 млн грн, що на 15 млн грн перевищує надходження того самого періоду 2019 року.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі