Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Коли запрацює механізм «кешбеку»?

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня 2021 року для споживачів запроваджується механізм компенсації коштів, сплачених за придбаний товар (послугу), якщо при покупці було надано розрахунковий документ, інформація щодо якого відсутня в базах даних ДПС (далі – механізм «Кешбек»).

Громадяни-покупці, купуючи товар на суму, яка перевищує 850,0грн., зможуть перевірити справжність розрахункового документа (чек РРО) на сайті ДПС. Якщо споживачу надано касовий чек РРО, інформація про який відсутня в Електронному кабінеті, такий споживач має право звернутися до контролюючого органу зі скаргою про порушення суб’єктом господарювання порядку проведення готівкових розрахунків (скарга подається в Електронному кабінеті на сайті ДПС) .

У разі підтвердження порушення СГ порядку проведення готівкових розрахунків, продавця оштрафують, а покупець матиме можливість отримати з бюджету як компенсацію 100% вартості придбаного товару, який йому було реалізовано з порушенням вимог чинного законодавства, при цьому товар залишається у покупця.

Механізм «Кешбек» запроваджується, в першу чергу, для боротьби з «нефіскальними» чеками, які на вигляд схожі на фіскальні та надаються окремими несумлінними платниками споживачам під виглядом фіскальних чеків.

Нагадаємо, що механізм «Кешбеку» передбачено Законом України від 20.09.2019 року №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі