Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Про декларування доходів громадянам розповідають волонтери

Наразі в країні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році. Фахівцями ГУ ДПС проводиться серед громадян широкомасштабна інформаційно – роз’яснювальна робота з даного приводу.

Доброю традицією стало залучення до цієї роботи добровольців – волонтерів з числа колишніх працівників податкової служби та студентської молоді.

В місцях, які найбільше відвідуються громадянами, та й просто на центральних вулицях міста, працівники Обухівського управління ГУ ДПС області разом із ветеранами-волонтерами надають громадянам консультації з актуальних питань щодо випадків, у яких необхідно подати декларацію, порядку її заповнення, порядку сплати податку або отримання податкової знижки. Роздаючи бланки декларацій містянам, які мають їх подати, колишні податківці фахово пояснюють порядок заповнення декларації.

Декларування доходів – конституційний обов’язок громадян, до виконання якого слід ставитись свідомо, адже це є свідченням патріотичного ставлення до країни, вболівання за покращення соціального стану своїх населених пунктів. Сплачений податок на доходи фізичних осіб є одним з бюджетоутворюючих податків місцевого бюджету, з якого фінансується поліпшення інфраструктури наших міст та сіл, вирішуються питання соціально-економічного розвитку, а кошти військового збору спрямовуються на покращення обороноздатності країни, розвиток та технічне переоснащення Збройних Сил України.

Кінцевий термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік – 30 червня 2020 року включно. Подається декларація громадянами до контролюючого органу за місцем реєстрації (місцем прописки).

Громадяни, які мають право на податкову знижку, подають декларацію по 31 грудня 2020 року включно.

Суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій податковій декларації, фізичні особи зобов’язані сплатити самостійно до 01 жовтня 2020 року.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

На фото: волонтер Людмила Єфімчук, пенсіонер – податківець, завжди займає активну громадську позицію та охоче допомагає своїм колишнім колегам, проводячи роз’яснювальну роботу серед працівників місцевого ринку та волонтер Марія Побігай – використовує спеціальну атрибутику.

Обухівське управління

Коментарі