Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

З 75-РІЧЧЯМ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ!

9 ТРАВНЯ – урочистий день для кожного з нас. Сьогодні ми зібралися біля Меморіалу Слави з невеликою частиною громади, тому що діють карантинні обмежувальні заходи, щоб згадати про священний подвиг наших земляків та усіх воїнів, які поклали свої життя в ім’я Великої Перемоги.

Шановні ветерани, учасники і діти війни, трудівники тилу!

Від усього серця вітаю вас з Днем пам’яті та примирення і з 75-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!

75 років минуло від того незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається прикладом патріотизму для наступних поколінь.

Дорогу ціну заплатили обухівчани за звільнення від німецьких загарбників: 684 воїна не повернулися з війни. Їхні імена навіки викарбувані на граніті Меморіалу Слави.

Багатьом героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити Велику Перемогу.

Сьогодні, у велику річницю героїчного подвигу, немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, відновили зруйновані міста і селища.

З великою повагою та гордістю назвемо імена ветеранів, які зараз проживають у нашому місті: Безверхий Захарій Кирилович, Волошин Михайло Григорович, Мацько Іван Григорович, Смілянський Василь Михайлович.

До 75-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні від імені міської ради та усієї громади їм було вручено Знак народної пошани “За бойові заслуги”, продуктові набори та матеріальну допомогу.

Важко знайти слова, якими можна було б передати усю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, якої не знало людство. Щороку Свято 9 травня служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

Вітаючи усіх, хто пройшов крізь вогонь Другої світової війни, із Днем Перемоги, щиро бажаю міцного здоров’я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим!

Коментарі