Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Закон України № 540: виробники дезінфекційних засобів з використанням спирту етилового тимчасово справляють акцизний податок за нульовою ставкою

До 31 травня 2020 року виробники лікарських засобів, які здійснюють виробництво дезінфекційних засобів з використанням спирту етилового, справляють акцизний податок за нульовою ставкою за 1 літр 100-відсоткового спирту.

Тимчасово спрощено порядок виробництва дезінфекційних засобів: відтепер державні підприємства, виробники спирту етилового можуть використовувати вироблений ними спирт для виробництва дезінфекційних засобів без наявності зареєстрованих витратомірів-лічильників спирту за умови обладнання місць відпуску дезінфекційних засобів засобами обліку виробленої продукції та участі представників контролюючих органів у контролі за дотриманням умов денатурації спирту.

Крім цього, виробники спирту етилового можуть відвантажувати спирт етиловий з акцизних складів виробникам лікарських засобів і продукції хімічного та технічного призначення, включеної до переліку продукції хімічного та технічного призначення, для виробництва якої використовується спирт етиловий денатурований, для виробництва дезінфекційних засобів, зокрема, у кількості, що не перевищує об’єм наявних у розпорядженні місць зберігання спирту етилового, що внесені до Єдиного реєстру місць зберігання спирту.

До отримання спирту етилового з акцизного складу, що використовується для виробництва дезінфекційних засобів, видається податковий вексель на суму податку, нарахованого на обсяг спирту етилового, що отримується виходячи зі ставки, визначеної у п.215.3 ст. 215 ПКУ. На операції видачі, обігу, погашення та здійснення протесту такого векселя розповсюджуються положення п. 229.1 ст. 229 ПКУ.

Закон України від 30.03.2020 №540 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)”.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі