Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Кампанія декларування доходів громадян 2020

Головне управління ДПС у Київській області нагадує мешканцям Київщини, що наразі триває кампанія декларування доходів та рекомендує громадянам подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді, через Електронний кабінет.

Подання декларації в електронному вигляді – комфортний та зручний спосіб для платників податку, який зекономить час на подання декларації та, водночас, допоможе виконати рекомендації щодо дотримання умов карантину, направленого на запобігання поширенню коронавірусної інфекції в країні.

Нагадуємо, що громадяни, які протягом 2019 року отримали доходи у вигляді спадщини не від членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, дарунки у вигляді коштів, майна, або майнових чи немайнових прав, які підлягають оподаткуванню, або ж отримували доходи не від податкових агентів, отримали іноземні доходи (доходи з походженням з-за кордону), зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Законом України від 17.03.2020 №533-ІХ термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи продовжено до 01 липня, а термін сплати задекларованих у ній податкових зобов’язань – до 1 жовтня поточного року.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі