Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«На соціальне забезпечення платники Київщини спрямували 2,6 млрд грн», – Орест Вітик

За перший квартал 2020 року на забезпечення загальнодержавного соціального страхування платники Київщини перерахували 2,6 млрд грн. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. Він зазначив, що цей показник на 14% або 306,4 млн грн перевищує надходження минулого року.

Водночас, нагадуємо, що за періоди з 1 по 31 березня та з 1 по 30 квітня 2020 року тимчасово звільняються від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ за себе: ФОП, в тому числі ті, які перебувають на спрощеній системі оподаткування; особи, які провадять незалежну професійну діяльність; члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню за іншими підставами.

Зазначені СГ на власний розсуд вирішують питання застосування звільнення від сплати єдиного внеску. Так, вони можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за вказані періоди в розмірах та порядку, визначених Законом про ЄСВ та зазначать це у «Звіті про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», що подається до податкового органу за звітний рік.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі