Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ЗАХОДИ, ЯКІ МИ ПРОДОВЖУЄМО ВТІЛЮВАТИ ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЯ КОРОНАВІРУСУ НА ТЕРИТОРІЇ ОБУХІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Усі необхідні запобіжні заходи, які мають зменшити поширення вірусної інфекції, були введені на території Обухівської громади з 12 березня згідно з усіма нормативними актами Уряду.

В результаті проведених позачергових засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і виконавчого комітету Обухівської міської ради були виділені кошти у сумі близько 700 тис. грн. для забезпечення медичного персоналу, який найбільше потребує захисту, спеціальними захисними костюмами, масками та латексними рукавичками, а також дезінфекційними засобами.

Ми вже отримали 4 тис. масок та 100 захисних костюмів для медиків. Очікуємо надходження ще 4 тис. одноразових масок. Потрібну кількість масок ми також передали працівникам поліції, рятувальникам та «Міській варті». Адже з 25 березня розпочалося спільне патрулювання поліції, Міської варти та ГФ «Самооборона Обухівщини», які будуть в посиленому варіанті контролювати дотримання громадянами правил та обмежень карантину.

Нами вже закуплено дезінфекційні засоби для ТОВ «МЖЦ», працівники якого за графіком повинні будуть здійснювати обробку під’їздів і ліфтів. Усі ці засоби є сертифікованими і не містять хлору, тобто вони є безпечними для використання за призначенням.

Великою проблемою є пошук необхідних засобів захисту та обладнання у постачальників. Але ми вирішуємо і ці питання.

Звичайно, на цьому ми не зупиняємося, і продовжуємо діяти відповідно до своїх повноважень та ситуації, яка складається.

26 березня на 62 сесії Обухівської міської ради було прийнято рішення виділити 2 млн. грн., які ми передаємо Обухівській центральній лікарні на закупівлю лікарських засобів, апаратів штучної вентиляції легень та кисневих концентраторів.

Також зарезервовано 2 900 тис. грн. для подальших запобіжних заходів. Якщо і цих коштів буде замало, ми знайдемо усі можливі фінансові варіанти для запобігання поширення коронавірусу на території громади.

Хочу запевнити, що міська рада буде виділяти стільки коштів, скільки буде необхідно для того, щоб убезпечити мешканців нашої громади від зараження небезпечним вірусом COVID-19.

Коментарі