Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Станом на 26 березня 2020 року в Обухівському районі зафіксовано лабораторно підтверджених 16 випадків COVID-19, в тому числі в Обухові – 1 випадок.

Частина хворих з легким перебігом захворювання знаходиться на самоізоляції в домашніх умовах під контролем лікарів. Пацієнти з важким перебігом захворювання (пневмонія, загострення хронічних захворювань) перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Олександрівської клінічної лікарні м. Києва.

З підозрою на COVID-19 знаходиться 16 осіб. Визначені контактні в кількості 71 особа, в тому числі в Обухові – 12 осіб. Вони знаходяться в домашніх умовах на самоізоляції під наглядом лікарів.

Згідно Постанови головного державного санітарного лікаря України від 21.03.20 р. №2 «Про запобігання подальшого занесення на територію України випадків коронавірусної хвороби (COVID-19)» для осіб, які прибувають із-за кордону, де були зафіксовані випадки (COVID-19) і мали вірогідний контакт з хворими для встановлення медико-санітарного спостереження впроваджена форма інформованої згоди особи на проведення протиепідемічних та /або профілактичних заходів з метою локалізації та нерозповсюдження коронавірусної інфекції.

Згідно отриманих даних структурними підрозділами обласних лабораторних центрів МОЗ України встановлюється медико-санітарне спостереження протягом 14 діб за особами, які перебувають на самоізоляції. В разі появи симптомів захворювання ГРВІ, грипу чи COVID-19 особа повинна негайно повідомити сімейного лікаря, який надає медичну допомогу згідно вимог «Стандарту медичної допомоги COVID-19», що визначені наказом МОЗ від 13.03.2020 р. №663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення, занесення і поширення на територію України випадків COVID-19».

COVID-19 – це нове інфекційне захворювання, при якому ушкоджується головним чином легеневі альвеоли, що може призвести до важкої дихальної недостатності. Саме для цього необхідні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Кожна людина повинна дотримуватись елементарних правил гігієни та профілактичних заходів, які дадуть можливість унеможливити захворіти на коронавірусну інфекцію:
1. Ретельне миття рук та використання дезінфікуючих засобів.
2. Дверні ручки та поручні потрібно дезінфікувати декілька раз на день.
3. Кашляти чи чхати потрібно в одноразову салфетку, яку зразу потрібно викидати.
4. Використання дезінфікуючих серветок, якими необхідно протирати ручки дверей, оргтехніку та телефони.
5. Здороватись потрібно без рукостискань, наприклад кивком.
6. Використання одноразових масок не вбереже від вірусу, але не дасть можливості торкатись брудними руками носа, рота, очей та других частин обличчя. Носіння масок для хворих є обов’язковим.
7. Бажано при відвідуванні магазинів продовольчих товарів, аптек та АЗС користуватись латексними чи нітриловими рукавичками.

Коментарі