Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Шановні громадяни! Коротка інформація щодо профілактики COVID-19 від рятувальників

Якщо у вас нежить і мокрота при застуді, ви не можете бути носієм коронавірусної інфекції.

Коронавірусна пневмонія – це сухий кашель без нежиті. Це найпростіший спосіб визначити. Будь ласка, розкажіть друзям, якщо ви розбираєтеся, про ідентифікацію та профілактику.

Вірус не є термостійким і гине при температурі 26-27 градусів. Тому пийте більше гарячої води. Частіше і довше під сонцем. Гаряча вода – не ліки, корисна для здоров’я, ефективна при всіх вірусах.

Порада лікаря щодо коронавірусу:
Якщо вірус потрапив на поверхню металу, він проживе не менше 12 годин. Тому, якщо ви зіткнулися з якоюсь металевою поверхнею, ретельно вимийте руки з милом.

Вірус може залишатися активним на тканині протягом 6-12 годин. Звичайний пральний порошок має вбити вірус. Зимовий одяг досить просушити на сонці, щоб вбити вірус.

Про симптоми безпосередньо захворювання – пневмонії, викликаної коронавірусом:

Після проникнення в горло може з’явитися сухість горла, яка зустрічається при ангіні. Триватиме 3-4 дні.

Потім вірус зливатиметься з носовою рідиною, потраплятиме в трахею, а потім в легені, викликаючи запалення легенів. Цей процес займе від 5 до 6 днів.

При коронавірусній пневмонії з’являється висока температура і утруднене дихання.

Закладеність носа не схожа на нормальну закладеність, з’являється відчуття, що тонете у воді. У цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря.

Про профілактику:
Найпоширеніший спосіб заразитися – це доторкатися до людей, тому треба часто мити руки. Вірус може жити тільки на ваших руках, протягом 5-10 хвилин. Але за ці 5-10 хвилин може статися, що завгодно (ви можете потерти руками очі або доторкнутися до носа).

На додаток до частого миття рук ви можете полоскати горло, щоб усунути або мінімізувати дії мікробів, поки ті ще знаходяться в горлі (перед тим, як потрапити в легені).

Будьте гранично уважні і обережні, пийте більше підігрітої води.

Обухівський РС ГУ ДСНС

Коментарі