На весні помітно активізувалася робота на будівельних майданчиках міста Обухів. Досвід підказує, що саме в цей час чимало роботодавців намагаються зекономити, використовуючи дешеву робочу силу. Для цього приймають на роботу працівників без укладення з ними відповідних трудових договорів. На жаль, значна частина суб’єктів господарювання так до кінця і не усвідомлює, які ризики супроводжує неофіційне працевлаштування.

Отож з метою запобігання використанню не задекларованої праці інспектор праці-головний спеціаліст управління соціального захисту населення виконавчого комітету Обухівської міської ради Шемет Вікторія Юхимівна проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками будівельних компаній міста щодо детінізації ринку праці та погашення заборгованості із заробітної плати.

У ході проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів інспектор нагадує про переваги легального працевлаштування і мінуси роботи «в тіні». А також пояснює роботодавцям про види відповідальності, передбачені за порушення тих чи інших норм трудового законодавства.

Відділ праці та трудових відносин управління
соціального захисту населення виконавчого комітету
Обухівської міської ради

Коментарі