Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Чи можна зареєструвати в ЄРАН акцизну накладну або розрахунок коригування, з дати складання яких минуло 120 календарних днів?

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що суб’єкт господарювання може зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) акцизну накладну або розрахунок коригування до неї, якщо з дати їх складання минуло 120 календарних днів, але в межах строку позовної давності (1095 календарних днів).

При цьому, для врахування в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обсягів пального, облік якого здійснювався в системі електронного адміністрування реалізації пального, необхідно було у порядку та у терміни, визначені підпунктами «а» та «б» п. 23 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, здійснити розподіл обсягів такого пального між акцизними складами та/або акцизними складами пересувними шляхом складання та реєстрації в ЄРАН акцизних накладних перших та других примірників розподільчих акцизних накладних.

Після закінчення такого терміну можливість реєстрації в ЄРАН першого та другого примірника розподільчої акцизної накладної відсутня.

Також, відсутня можливість коригування акцизних накладних, складених за формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2016 № 218, та зареєстрованими в ЄРАН до 15 липня 2019 року (включно).

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі