Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

За зберігання пального без ліцензії з 01 квітня 2020 застосовуються фінансові санкції

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до ст. 17 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» до суб’єктів господарювання за зберігання пального без наявності ліцензії з 01 квітня 2020 року застосовуються штрафні санкції у розмірі 500,0 тис.грн.

Нагадуємо, що ліцензії на право зберігання пального видаються терміном на п’ять років, а річна плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780,0грн.

Ліцензія має бути видана на кожне місце зберігання пального.

Ліцензія видається за заявою СГ до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.

У заяві зазначається вид господарської діяльності, на провадження якого суб’єкт господарювання має намір одержати ліцензію (зокрема, зберігання пального).

Для отримання ліцензії на право зберігання пального разом із заявою подаються завірені заявником копії таких документів:
– документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування ділянкою, на якій розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального;
– акт вводу в експлуатацію об’єкта або акт готовності об’єкта до експлуатації, або сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують прийняття об’єктів в експлуатацію, щодо всіх об’єктів у місці оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального;
– дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Тимчасово, до 1 січня 2022 року, СГ можуть отримувати ліцензію на право виробництва пального, право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального на відповідне місце здійснення такої діяльності без подання акта вводу в експлуатацію об’єкта або акта готовності об’єкта до експлуатації, або сертифіката про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, або інших документів, що підтверджують прийняття об’єктів в експлуатацію відповідно до законодавства, щодо об’єктів, необхідних для здійснення відповідної діяльності, за умови подання копій документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти нерухомого майна, виданих у встановленому законодавством порядку до 01 січня 2014 року.

Суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії зазначених документів не подають. Такі СГ у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі