Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Пільгові кредитні ставки для підтримки мікро- та малого бізнесу

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Президентом України 21 січня 2020 року підписано закон про внесення змін до держбюджету-2020, які передбачають виділення 2,0 млрд.грн. для запуску програмних кредитів на започаткування та розвиток власної справи.

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» націлена на підтримку мікро- та малого бізнесу.

Позики видаватимуться на термін до п’яти років, а їх сума становитиме до 1,5 млн.грн.

Такі кредити дадуть змогу відкрити підприємцям власну справу та створити нові робочі місця.

Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків:
– 5% річних для бізнесу з виручкою до 25,0 млн.грн. і за умови створення 2 робочих місць;
– 7% річних для бізнесу з виручкою до 25,0 млн.грн., який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;
– 9% річних для бізнесу з виручкою до 50,0 млн.грн.

Кредити за цією програмою можуть видаватися на придбання чи модернізацію основних засобів, об’єктів нерухомості, транспортних засобів, що будуть використовуватися в комерційних та виробничих цілях, а також на будівництво, реконструкцію, ремонт приміщень, у яких ведеться основна господарська діяльність (крім офісних приміщень).

Крім того, підприємцям надаватиметься підтримка у вигляді часткової гарантії за кредитами, у разі якщо у малого та середнього бізнесу не вистачатиме застави.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі