Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Орест Вітик: Платники Київщини перерахували до Держбюджету 1,2 млрд грн

Протягом першого місяця поточного року платники податків сплатили до Державного бюджету 1,2 млрд грн, збільшивши суму відрахувань на 79,3 млн грн порівняно з відповідним періодом 2019 року. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. «Традиційно питому вагу, з огляду на основні платежі до державної скарбниці, має сплата податку на додану вартість. Так, станом на 1 лютого 2020 року платники області забезпечили надходження на суму 862 мільйони гривень ПДВ із темпом приросту до січня минулого року у 32 мільйони гривень», – сказав очільник податкової служби регіону.

Сума сплати податку на доходи фізичних осіб цього місяця склала 236 мільйонів гривень, що на 32,2 млн грн більше, аніж надійшло за аналогічний період 2019 року.

На потреби збройних сил України платники Київщини сплатили на 9 мільйонів гривень більше зі січень минулого року. Наразі на обороноздатність країни перераховано 65,3 млн грн військового збору.

На третину збільшили динаміку росту підприємства області: порівняно з тим самим періодом 2019 року, у січні до бюджету сплачено 30,2 млн грн податку на прибуток підприємств. Додатково надійшло 7,4 млн грн.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast/

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі