Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Пожежа літньої кухні та правила ПБ

27 січня о 16:17 до оперативно-диспетчерської служби Обухівського району надійшло повідомлення про пожежу за адресою: м. Обухів, вул. 8 листопада.

На місце виклику було направлено рятувальників 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Обухів.

По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить одноповерхова літня кухня.

Пожежу локалізовано о 16:45 та ліквідовано о 16:53.

На місці події працювали 2 одиниці техніки та 6 чоловік особового складу.

Причина пожежі встановлюється.

Нагадуємо, щоб не сталось пожежі слідуйте наступним правилам:

Перед тим, як увімкнути обігрівальний прилад, необхідно впевнитись в його походженні та купувати для використання лише якісні ліцензовані прилади. Ні в якому разі не можна користуватись саморобними електрообігрівачами. Не зайвим буде переконатись, що прилад не має механічних ушкоджень. Якщо обігрівач іскрить та перегрівається, то краще відмовитись від його використання.

Не можна розміщувати поблизу обігрівальних приладів речі, виготовлені з горючих матеріалів, сушити на обігрівачах білизну, складати папір та інші речі. Пожежа може статися від того, що електрообігрівачі стоять поруч із предметами, які від нагрівання можуть спалахнути.

Виходячи з дому, необхідно переконатися, що всі електрообігрівальні прилади вимкнено.

Перевіряти димар господарям слід не рідше двох разів на рік. Димохід правильно складеної печі залишається чистим протягом багатьох років. Робота з його обслуговування зводиться лише до регулярного видалення золи з піддувала і перших каналів по ходу руху димових газів.

Не можна залишати без нагляду печі, які топляться або доручати нагляд за ними малолітнім дітям. Дрова, які використовуються для топки повинні не перевищувати розмір топливника. При експлуатації дверцята топки повинні бути зачинені. Для розпалювання печей не застосовуйте легкозаймисті та горючі рідини.

При виникненні пожежі необхідно негайно повідомити за телефоном «101».

Обухівський РС ГУ ДСНС

Коментарі