Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Свято Водохреща в Обухові

Водохреща, Хрещення чи Йордан – народно-релігійне свято, котре православні та греко-католики святкують 19 січня. Воно є останнім святом з різдвяно-новорічного циклу та завершує Святки – 12 днів Коляди між Різдвом та Водохрещем. Із цим святом пов’язують хрещення Христа. Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані.

19 січня в місті Обухові на Верхньому озері відбулося освячення води та народне святкування під назвою «Три празники в гості: Свято Водохреща – зустрічаємо усією громадою». У Хресній ході взяли участь священники місцевих приходів та миряни.

Водохреща порадувало усіх теплою погодою, а коли водоймище було освячене, усі бажаючі могли отримати життєдайну купіль та очистити тіло і помисли від негативу.

Усіх присутніх розважали місцеві творчі колективи, такі як: народний хор «Явір», гурт «Стук-грюк бенд», вокальний ансамбль «Березіль», ансамбль народної пісні «Паняночка», хор «Оксамит», ансамбль народної пісні «Намисто», ансамбль української пісні «Горлиця», хори міської дитячої школи мистецтв та творчі артисти Міського будинку культури.

На території працювала виставка народних майстрів і торгівля.

Коментарі