Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Програмні РРО – альтернатива класичним

Обухівське управління Головного управління ДПС у Київській області продовжує роз’яснювати новації застосування РРО, які набирають чинності у 2020 році.

Так, Законом України від 20.09.2019 № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» передбачається запровадження програмного РРО.

Це програмний, програмно-апаратний або програмно-технічний комплекс у вигляді технологічного та/або програмного рішення, що використовується на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу.

Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон, заощадивши кошти на придбання традиційних РРО та їх обслуговування.

Податкова служба як державний орган надаватиме своє програмне рішення безкоштовно та забезпечуватиме його технічну підтримку. Це дозволить платникам користуватися ним без зайвих витрат.

Вже з 01 січня 2020 року платники податків зможуть протестувати програмне забезпечення «Програмний РРО». Використовувати програмні РРО можна буде з 19 квітня 2020 року.

З жовтня 2020 року використання РРО стане обов’язковим (крім платників єдиного податку 1 групи) для фізичних осіб платників єдиного податку ризикових сфер діяльності – продавців ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секон-хенду. Також, використовувати РРО мають ресторани, кафе, тур агенції, готелі.

При цьому, можна обрати яким рішенням скористатися – тим, яке пропонує податкова і воно є безкоштовним, або іншим, яке сам обере.

Детальніше з новаціями застосування РРО можна ознайомитися на офіційному сайті ДПС.

Обухівське управління

Коментарі