Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

«ПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬГО: ЯКІ ВОНИ?»

Стрімкий розвиток техніки і технологій на початку ХХІ сторіччя, так званий технологічний прорив, зумовлює появу нових сфер діяльності та трансформацію існуючих, що, в свою чергу, впливає на зміну структури ринку праці: одні професії зникають, інші – з’являються. З метою ознайомлення учнів з сучасними тенденціями на світовому і національному ринках праці, професіями, потреба в яких виникне в найближчому майбутньому, та основними передумовами успішної кар’єри фахівці Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості 19 грудня 2019 року провели профорієнтаційний урок на тему “Професії майбутнього” для восьмикласників Академічного ліцею №4 міста Обухова.

Підлітки дізналися, що змінює світ сьогодні: глобалізація та інтеграція; розвиток шерингової економіки; зростання клієнтоорієнтованості та ексклюзивності; програмування та автоматизація певних виробничих процесів; роботизація, розвиток штучного інтелекту. Школярі мали змогу під час перегляду відеофільму ознайомилися з професіями, які вже виникли та будуть користуватися попитом в найближчому майбутньому. Запеклою виявилась дискусія між восьмикласниками, чим буде займатися агропонік і хто такий наномедик, чи зможуть роботи в майбутньому повністю замінити людину.

…Агрокібернетик, екоаудитор, урбаніст-еколог, нанодієтолог, wellness-консультант… Можливо, саме одну з цих професій виберуть в майбутньому обухівські школярі та стануть професіоналами в своїй справі.

Коментарі