Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Переваги використання програмних РРО

Головне управління ДПС у Київській області інформує платників податків щодо переваг застосування програмних (електронних) РРО.

Програмні РРО полегшать ведення бізнесу, оскільки мають ряд переваг перед традиційними:

Можливість альтернативи – Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Крім того бізнес самостійно обирає, яким програмним рішенням йому скористуватись: запропонованим від держави, яке є безкоштовним, або придбаним від іншого розробника чи власним, створеним самостійно. Безкоштовне повнофункціональне рішення від ДПС, в тестовому режимі (для отримання пропозицій щодо покращення функціоналу) буде після 1 січня 2020 року, а повнофункціональне, доопрацьоване – з 1 квітня 2020 року.

Спрощення та прискорення процедури реєстрації РРО – передбачено реєстрацію програмних РРО виключно онлайн – засобами Електронного кабінету платника податків без подання реєстраційних документів, шляхом отримання електронного номера, який ідентифікуватиме програмний РРО у інформаційній системі контролюючого органу.

Тобто, реєстрація програмного РРО здійснюватиметься на відміну від стаціонарних у рази простіше та швидше.

Здешевлення процесу використання РРО – програмне рішення можна буде встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні.Виключається використання інформаційних еквайєрів, послуг центрів сервісного обслуговування, укладання відповідних договорів, придбання класичних РРО. Використання програмного РРО буде коштувати в рази дешевше та не потребуватиме витрат на його обслуговування.

Швидкіший у роботі – передбачає онлайн передачу (отримання) даних до фіскального серверу контролюючого органу.

Окрім цього програмний РРО дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця) та надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

ДПС надаватиме безкоштовну інформаційну підтримку щодо реєстрації та застосування програмних РРО.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі