Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Орест Вітик: “Кількість малого та середнього бізнесу Київщини зросла на 4,4 тисячі СГД”

Наразі в територіальних органах ГУ ДПС у Київській області обліковується понад 174,6 тисяч платників. Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Орест Вітик. За наданою інформацією, приріст до показника відповідного періоду 2018 року становить 2,6% або 4.4.тисячі платників. Загалом на Київщині обліковується – 74,2 тисячі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців – 100,4 тисяч.

Окремо очільник податкової служби області зазначив, що за 11 місяців започаткували власну справу18,6 тисяч суб’єктів господарювання (15,3 тисяч підприємців та 3,3 тисячі – підприємств та організацій).

Щодо кількості платників податку на додану вартість слід відмітити, що на сьогодні, реєстр налічує 17,1 тисяч платників податку. Це на 1,2% або 206 платників більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Вітик підкреслив, що стабільна динаміка росту відстежується в кількості платників єдиного соціального внеску. Так, станом на 01.12.2019 року на Київщині обліковується 241,2 тисяча платників єдиного внеску, що перевищило минулорічний показник на 9,4% або 20,7 тисяч. У розрізі суб’єктів: 72,9 тисячі юридичних осіб (+2,7 тисяч або 3,9%) та 165,3 тисяч фізичних осіб-підприємців (+14,9 тисяч або 10%).

«Я впевнений, що діджиталізація податкових сервісів служби для полегшення ведення бізнесу, оптимізація податкових процесів та надання якісних адміністративних послуг – це ключові важелі у розвитку малого та середнього бізнесу на Київщині», – зазначив Орест Вітик.

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу початківців, що статтею 17 Податкового кодексу України закріплені права платників податків. Зокрема, відповідно до пп.17.1.1 платник має право безоплатно отримувати у контролюючих органах, у тому числі і через мережу Інтернет, інформацію про податки та збори і нормативно-правові акти, що їх регулюють, порядок обліку та сплати податків та зборів, права та обов’язки платників податків, повноваження контролюючих органів та їх посадових осіб щодо здійснення податкового контролю.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі