Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Проведено засідання Круглого столу на тему: “Сприяння інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство”

В рамках проведення Міжнародного дня осіб з інвалідністю 03 грудня 2019 року в Обухівській міськрайонній філії Київського обласного центру зайнятості проведено засідання Круглого столу на тему: “Сприяння інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство”.

На захід були запрошені роботодавці, які мають актуальні вакансії для осіб з інвалідністю: ТОВ «Трипільський пакувальний комбінат», ТОВ «БК «Агроінвестбуд», ПП «Обухівміськвторресурси», соціальні партнери та особи з інвалідністю, що шукають роботу.

Директор Обухівської МРФ КОЦЗ Сніжана Назаренко озвучила ціль заходу, ознайомила присутніх із послугами служби зайнятості та зазначила, що на службу зайнятості покладені завдання в наданні якісних соціальних послуг особам, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Представники роботодавців розповіли про актуальні вакансії, вимоги до них, рівень заробітної плати, графік роботи, соціальні гарантії для працівників. Детальніше зупинились на можливості створення спеціальних робочих місць для осіб з інвалідністю.

Начальник Обухівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Київській області Наталія Василишина розповіла про зміни в пенсійному законодавстві, наголосила на важливості легального працевлаштування та відповіла на запитання присутніх.

Начальник Обухівського відділення управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування у Київській області Тетяна Коломієць наголосила на дотриманні вимог та інструкцій з охорони праці.

Сьогодні, об’єднавши зусилля органів влади, роботодавців, соціальних партнерів та служби зайнятості у наданні соціальних послуг особам з інвалідністю, матимемо змогу покращити їхню поінформованість, підвищити мотивацію до праці, спроможність самореалізації та конкурентоздатності на ринку праці.

Коментарі