Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

День Гідності та Свободи — 21 листопада 2019 року

21 листопада наша держава відзначає День Гідності та Свободи. В Обухові на Алеї пам’яті Героїв Небесної Сотні пройшов захід, приурочений Дню Гідності та Свободи.
Саме у цей знаменний день кожний з нас думками повертається у 2013 рік, коли кривавими літерами писалася історія нашої нації, коли в центрі сучасного європейського міста безжально і безкарно розстрілювали людей, які вийшли на мирний мітинг. У День Гідності та Свободи у кожному українському місті і в кожному селі лунають слова вдячності і молитви…

Ми назавжди запам’ятаємо цю дату, 21 листопада, саме тоді розпочалися дві революції, які назавжди змінили Україну і українців, змінили світ, і продовжують змінювати нас і зараз – Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року.

Майдан став для України важким іспитом, завдяки якому українці продемонстрували своє прагнення до свободи, свою гідність та бажання щось змінити в собі та державі.
Шанс на зміни дістався нам дуже дорогою ціною – ціною людських втрат. Вічною раною на серці кожного українця буде пам’ять про героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, які віддали за свої переконання найдорожче – власне життя.

В історію тяжких втрат на Майдані вписане ім’я і нашого земляка, Героя України – Володимира Чаплінського, який загинув у лютому 2014 року від рук снайпера. Він назавжди залишиться в нашій пам`яті, як і ті герої, які зложили свої голови на Сході України, відстоюючи територіальну цілісність нашої держави та померли від ран, а серед них також наші земляки Олексій Бакка, Олександр Рачинський, В’ячеслав Єфіменко, Олег Тимко, Кирило Забєлін, Павло Литвиненко, Анатолій Коваль, Володимир Сергеєв, Ігор Коваленко, Віталій Березовський, Роман Кияниця, Костянтин Поллє, Віктор Яровий, Олександр Андрєєв, Максим Волощенко, Сергій Кононко, Олександр Марків …

Ми – українці – свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує всіх довкола спільної мети.

Хочеться щиро побажати усім мирного неба над українською землею, добробуту та родинної злагоди в усіх домівках.

Нехай не згасає віра у щасливе майбутнє нашого народу!

Світла пам`ять Героям Майдану – воїнам Небесної Сотні, пам`ять захисників територіальної цілісності України, що загинули в ході антитерористичної операції на Сході нашої держави, і всіх патріотів-українців, хто виборював право нації на Гідність та Свободу!!!

Коментарі