Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Семінар- практикум в ДНЗ «Світлячок» «Безпечне життя в небезпечному світі»

Одне з найактуальніших завдань педагогічного колективу нашого дошкільного закладу – спрямування роботи педагогів на актуалізацію основних завдань з безпеки життєдіяльності, охорони життя і збереження здоров’я дошкільників шляхом створення сучасного розвивального середовища та формування ціннісного ставлення до свого здоров’я.

Тож сьогодні, відповідно до річного плану закладу, відбувся семінар-практикум для педагогів за темою “Безпечне життя в небезпечному світі”. В ході підготовки до семінару розпочався цикл занять в молодших групах закладу за темою “Щоб не трапилось біди”, який продовжиться надалі в середній та старших групах. Вихователі всіх вікових груп активно включились в підготовку та створення авторських ігор та посібників з БЖД, презентація яких відбулася сьогодні. Кожна гра цікава по-своєму та може бути використана в освітньому процесі. Слід відзначити роботу молодого вихователя Романової Н.В., яка створила презентацію “Небезпечні предмети” та ознайомила з нею учасників семінару. В ході семінару вихователем-методистом Петриченко Н.М., проведена ділова гра “Створення безпечного середовища”, в якій активно прийняли участь всі педагоги.

У Законі України “Про дошкільну освіту” продекларовано: дитина має право на безпечні та нешкідливі для здоров’я умови утримання. Тож захистити дитину від можливих небезпек і навчити безпечно діяти з довкіллям – одне з провідних державних завдань, визначених у головному документі дошкільної освіти – Базовому компоненті.

Тому охорона та зміцнення здоров’я, безпека дітей є і залишається головною стратегією, пріоритетом в роботі нашого закладу дошкільної освіти.

Вихователь-методист ЗДО «Світлячок»
Петриченко Н.М.

Коментарі