Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Відокремлений підрозділ юридичної особи

ГУ ДПС у Київській області інформує, що згідно з нормами ст.95 Цивільного кодексу України від 16.01.2003 №435-IV (зі змінами та доповненнями) відокремлений підрозділ – це підрозділ юридичної особи, що знаходиться поза її місцезнаходженням, здійснює всі або частину її функцій, виконує роботи або операції, надає послуги від імені юридичної особи, або здійснює представництво і захист інтересів юридичної особи.

Для цілей розд. IV ПКУ слід враховувати вимоги ст. 64 Господарського кодексу України від 16.01.2003 №436-IV зі змінами та доповненнями (далі – ГКУ), згідно з якою підприємство має право створювати філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи, погоджуючи питання про розміщення таких підрозділів підприємства з відповідними органами місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.

Відокремлені підрозділи не мають статусу юридичної особи, вони наділяються майном юридичних осіб, що їх створила і діють на підставі затвердженого ними положення.

Підприємства можуть відкривати рахунки в установах банків через свої відокремлені підрозділи відповідно до закону (п. 4 ст. 64 ГКУ).

Відомості про відокремлені підрозділи юридичних осіб містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

ГУ ДПС у Київській області

Коментарі