Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

До уваги мешканців міста:

Оголошується конкурс на присудження премії Обухівської міської ради ім. Андрія Малишка за досягнення і здобутки у галузях літератури, музичного, театрального, концертно-виконавського, народно-прикладного та образотворчого мистецтва. Заяви подаються до 10 листопада 2019 року до відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету Обухівської міської ради.

Довідки надаються за телефоном: 5-19-78 у робочий час.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Обухівської міської ради
від 12 жовтня 2017 року
№ 585-27-УІІ

ПОЛОЖЕННЯ
про літературно-мистецьку премію Обухівської міської ради
імені Андрія Малишка

1. Літературно-мистецька премія (далі премія) заснована Обухівською міською радою. Премія заснована з метою всебічного сприяння розбудові і зміцненню української держави, розвитку національної культури, літератури, мистецтва, поверненню до глибинних національних джерел, піднесенню духовності українського народу і формування його національної свідомості. Нагородження премією провадиться розпорядженням Обухівського міського голови.

2. Щорічно присуджується одна премія за досягнення і здобутки у галузях літератури, музичного, театрального, концертно-виконавського, народно-прикладного та образотворчого мистецтва.

3. Твори на здобуття премії висуваються: Обухівською міською радою; громадськими організаціями міста, які здійснюють діяльність у сфері культури; особисто митцями або мистецькими колективами.

На здобуття висуваються нові оригінальні твори у завершеному вигляді, створені протягом останнього календарного року. Крайній термін подання заяв 25 жовтня.
Премією нагороджуються митці, творчий доробок яких відрізняється високим рівнем майстерності, сповідує гуманні загальнолюдські цінності, український патріотизм і сприяє піднесенню авторитету міста Обухова в Україні і світі.

4. На здобуття премії до Обухівської міської ради подається письмова заява довільної форми від претендента або ж від організації чи установи, яка його висуває. У заяві вказуються анкетні дані кандидата , його творчі досягнення, а також короткий опис доробку, який висувається на здобуття премії.

Претенденти зобов’язані завчасно оприлюднити свої творчі доробки, які висуваються на здобуття премії, а також представити на обговорення на засідання комісії.

5. Комісія з визначення претендента на літературно-мистецьку премію створюється наказом начальника відділу культури, національностей та релігій виконавчого комітету Обухівської міської ради у кількості 9 осіб. До складу комісії входять: представники літературно-мистецьких організацій; начальник відділу культури виконавчого комітету Обухівської міської ради; визнані у місті митці або представники мистецьких колективів, що здійснюють свою діяльність не менше п’яти років.

Обговорення доробків, визначення лауреатів, а також усі інші питання вирішуються комісією шляхом проведення таємного голосування і визначаються більшістю голосів присутніх членів комісії.

6. Особі, яка удостоєна премії, присвоюється звання лауреата, вручаються диплом і Почесний знак лауреата премії.

Лауреатам премії виконавчим комітетом виплачується грошова винагорода, розмір якої становить 6560,00 (шість тисяч п`ятьсот шістдесят) гривень. Кошти на премію передбачаються міським бюджетом Обухівської міської ради.

7. Почесний знак лауреата виготовляється з металу жовтого кольору і має форму круглої маленької медалі діаметром до 30 мм, по краю якої розташовано напис «Обухівська міська рада».

8. Урочисте вручення премії відбувається 14 листопада поточного року, у день народження Андрія Малишка.

 

Коментарі