Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ВОСЬМИКЛАСНИКАМ ПРО «ПРОФЕСІЮ» ТА «СПЕЦІАЛЬ НІСТЬ»

В чому різниця між цими двома поняттями? Щоб дізнатися про це фахівцями Обухівської міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості 24 вересня 2019 року проведено інтерактивний профорієнтаційний урок на тему «Професія та спеціальність» для учнів 8-Г класу Академічного ліцею №5 міста Обухова. Метою даного заходу було навчити розрізняти школярів поняття “професія” та “спеціальність”, сформувати основи розуміння понять “галузь” та “кваліфікаційні характеристики”.

Урок проходив в інтерактивній формі. Підлітки брали активну участь у грі «Поясніть мені!», вправа «Країна професій» теж викликали неабиякий інтерес, адже дала змогу школярам не тільки проявити свої знання про світ професій, дізнатися про раніше незнайомі їм, а й творчо підійти до виконання поставленого перед ними завдання.
На завершення уроку восьмикласникам презентували діагностичний комплекс «Моя професія: консультаційна мережа». Усі бажаючі тепер мають можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації дистанційно у он-лайн форматі та отримати консультації фахівців центру зайнятості щодо вибору майбутньої професії.

Сподіваємось, що після сьогоднішнього уроку школярі чітко усвідомлюватимуть, чим «професія» відрізняється від «спеціальності» та зможуть самостійно розмежовувати ці поняття в повсякденному житті.

Відділ організації профорієнтації КОЦЗ

Коментарі