Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

ОБУХІВ – МІСТО, У ЯКОМУ ХОЧЕТЬСЯ ЖИТИ

Цьогоріч Обухів святкував своє день народження по-особливому. Місто заграло яскравими фарбами нових доріжок, тротуарів, появою місць для прогулянок та відпочинку. Місто стало фантастично красивим.

Святкування було наповнене новими заходами, відкриттями та презентаціями. Та про все по порядку.

Головними меседжами цьогорічного свята були: історичне приєднання Нещерівської сільської громади до міста Обухів, що дало можливість створити Обухівську об’єднану територіальну громаду; наступне – це 20 років хорошої, успішної дружби з німецьким містом Радебойль, і, насамкінець, розвиток галузі освіти в 2019 році, як найголовнішої у діяльності місцевої влади.

Свято з нами розділили делегація з Радебойля, на чолі з обербургомістром Бертом Вендше, а також делегації з польського міста Бендзин та грузинського міста Хашурі. Географія нашої дружби значно розширилася в цьому році, тому що до намірів побратимства приєдналися міста Нешер (Ізраїль) та Гросуплє (Словенія). А ще ми маємо побратимів з Миргорода та Полоцького району у Білорусі. Усіма нашими друзями ми пишаємося і дорожимо дружбою.

Ми дуже пишаємося кращими з кращих нашими земляками, нашими жителями громади, що були удостоєні найвищих нагород та привітань на святі, які вони отримали зі сцени в залі РЦКіД, і на головній сцені.

Почесними громадянами міста Обухів 2019 року стали: наш воїн, Герой, що загинув на сході країни – Кононко Сергій Олександрович, якого було удостоєно цього звання посмертно, та директор Академічного ліцею №3 – Хоменко Надія Вікторівна, яка більше 26 років очолює один з кращих навчальних закладів міста і має високі заслуги на освітянській ниві.

Ряди святкової колони цього року поповнила делегація із села Нещерів, а також були присутні делегації із сіл Ленди і Таценки. Це представляє нас у зовсім новій якості – як об’єднану територіальну громаду. У нас багато перспектив для спільного, вдалого та прогресивного розвитку. І в цьому немає сумнівів.

Чудовий Парк дружби ми заклали біля приміщення міської ради на знак довготривалих, чудових і плідних років партнерства з містом-побратимом Радебойль. І нам є, дійсно, чим пишатися. Це були роки вагомої допомоги та співпраці у галузях освіти, культури, медицини, а також хороший обмін досвіду між нашими містами.

Ми впевнені, що дружба, перевірена часом, буде тривати й надалі.

Освіта – є дійсно пріоритетним напрямком діяльності міської ради, і тому стало можливим, щоб сучасне новозбудоване приміщення на території Академічного ліцею №3 перейшло на баланс міста. За сприяння Київської обласної держадміністрації, Київської облради ми маємо новий красивий та повністю укомплектований Інклюзивний центр, який нам стане у пригоді. Це великий подарунок місту і усій громаді.

На День міста у цьому приміщенні відбулася прекрасна мистецька виставка наших майстрів. Її рівень був надзвичайно високий. Усі гості могли насолодитися справжніми рукотворними шедеврами, а також взяти участь у майстер-класах.

Особливою була і концертна програма. Талановиті виконавці та колективи нашої громади зробили день народження міста справжнім і яскравим святом, а запрошені гості, серед них вокальний гурт «Гетьман», заслужений артист України Ростислав Кушина, і, звичайно, зірковий гість – Олег Винник, надовго подарували шанувальникам прекрасні і незабутні емоції.

Хочеться подякувати усім учасникам, організаторам, усім, хто долучився і допоміг зробити це свято дійсно неперевершеним!

Коментарі