Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

29 серпня 2019 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29 серпня 2019 року на території міста відбувся меморіальний театралізований захід-реквієм «Іловайський котел: кривавий серпень української історії» з нагоди 5-ї річниці трагічних подій на сході України. Згідно з Указом Президента від № 621/2019 від 23 серпня 2019 року «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» 29 серпня – оголошено Днем пам’яті захисників України. Цей день запам’ятається в історії країни кривавим серпнем, коли сотні воїнів, які мали вийти з оточення “зеленим коридором”, підступно розстріляли російські війська.

Серед них був і наш земляк – Бакка Олексій Вікторович, стрілець взводу снайперів 2-го батальйону спеціального призначення “Донбас”, позивний “Детройт”, який загинув вранці 29-го серпня 2014 року під час виходу із Іловайського котла, коли воїни їхали у Газелі у складі автоколони батальйону “Донбас” по дорозі з села Многопілля до с. Червоносільське. Під час обстрілу Олексій дістав смертельне поранення у груди.

В цей день в Обухівському РЦКіД відбувся меморіальний захід-реквієм на вшанування пам’яті всіх загиблих воїнів, що віддали своє життя, відстоюючи теріторіальну цілісніть України, З екрану, на якому транслювався фільм про ті трагічні серпневі події 2014 року, дивилися на нас очі хлопців, яких вже з нами немає, які від куль собою захищали дітей, батьків, жінок.

Світла їм пам’ять, усім полеглим захисникам України! Вічна слава і пошана нашим Героям! Ми низько схиляємо голови в скорботі перед усіма героями, що загинули на сході України.

Коментарі