Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Олексій Кавилін: “На соціальне забезпечення платники Київщини спрямували 5,9 млрд. грн. єдиного внеску”

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, рівень сплати єдиного внеску зріс на чверть у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Він підкреслив, що сума, спрямована платниками Київщини на забезпечення соціальних потреб, наразі складає 5,9 млрд. грн. При цьому, додаткові надходження у грошовому відображенні дорівнюють 1,2 млрд. грн.

Кавилін зазначив, що найбільші суми з уплати єдиного внеску надійшли від Білоцерківського та Бориспільського районів – по одному мільярду гривень, та Києво-Святошиського – 965 млн. грн.

«Серед чинників, що вплинули на динаміку сплати єдиного внеску – збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року, а також низка інших заходів, зокрема, роз’яснення мешканцям Київщини положень законодавства у сфері легального працевлаштування. Безумовно це створює передумови для детінізації зайнятості та офіційного працевлаштування населення», – зазначив Олексій Кавилін.

Довідково: мінімальний страховий внесок становить 22% від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством на відповідний рік. У 2019 році він становить 918,06 грн. : 22% х 4173,00.

Максимальний страховий внесок становить 15 мінімальних заробітних плат, встановленої законодавством на відповідний рік. У 2019 році він становить 62595,0 грн. : 15 х 4173,00.

Нагадаємо, за період січень-липень 2019 року платники податків Київської області направили до зведеного бюджету 15,7 млрд. грн.

Також ми повідомляли, що дохідна частина місцевих бюджетів зросла на 26% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі