Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Динаміка росту надходжень до Держбюджету від платників Київщини становить 29%, – Олексій Кавилін

За період січень-липень 2019 року платники податків Київської області направили до зведеного бюджету 15,7 млрд. грн. Такі дані навів начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. Він підкреслив, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року у приведених умовах надходження збільшилися на 27,4% або 3,4 млрд. грн.

Зокрема, Кавилін повідомив, що до державного бюджету за звітний період зібрано 7,5 млрд.грн. із темпом росту до фактичного показника січня-липня 2018 року 29%. При цьому сума додаткових надходжень складає 1,7 млрд. грн.

Серед основних платежів традиційно у надходженнях до держбюджету лідирує податок на додану вартість. Так, зазначає Олексій Кавилін, платники податків сплатили 3,6 млрд. грн., що на 36% або 940 млн. грн. більше за показник аналогічного періоду минулого року. При цьому середньомісячна сума надходжень наразі складає 514 млн. грн., тоді коли минулоріч ця сума дорівнювала 380 мільйонам гривень.

На 17% або на 216 млн. грн. зросла сума, що надійшла до Державної скарбниці від сплати податку на прибуток. За сім місяців поточного року вона склала 1,5 мільярда гривень. Сплата податку на доходи фізичних осіб забезпечила бюджету 1,8 млрд. грн. За інформацією начальника фіскальної служби Київщини, це на 27% або 376 млн. грн. більше за суму, що надійшла в аналогічному періоді минулого року.

На підтримку Збройних сил України платники податків Київської області спрямували 510 мільйонів гривень. Порівняно з надходженнями минулого року, цей показник збільшився на 25% або 102 млн. грн.

Раніше повідомлялося, що за півроку бізнес Київської області отримав від держави 864 млн. грн. відшкодування ПДВ.

Також ми писали, що за перше півріччя платники податків Київської області збільшили відрахування до бюджету на 25%.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі