Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

В Україні триває жнивна кампанія

Чи встигнуть аграрії зібрати достатньо врожаю із такою кількістю пожеж, які щодня виникають на полях? Питання дуже актуальне. Адже щодня в державі згорають десятки гектарів потенційного хліба, який вже ніколи не опиниться на столах українців.

Як зазначають вогнеборці, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах є необережне поводження з вогнем, навмисне випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

Тож, з метою профілактики таких загорянь, у період жнив в Україні систематично проводиться інформаційно-профілактична робота, спрямована на забезпечення належного стану пожежної безпеки на сільгосппідприємствах.

Усім керівникам підприємств та працівникам рятувальники залишають також тематичні друковані матеріали із основними правилами безпеки під час жнив.

Шановні громадяни!
Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує!

У період збирання врожаю категорично забороняється:
палити біля хлібних масивів;
розкладати багаття на полях та поблизу них;
спалювати стерню, післяжнивні залишки;
полювати неподалік ланів;
допускати проїзд чи стоянку техніки, окрім спеціально обладнаної, ближче, ніж за 100 м від хлібних масивів;
дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь;
зернозбиральна техніка має виходити в поле справною та повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння. Зокрема, вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопушками;
обов’язкова наявність іскрогасників на тракторах.

Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

Обухівський РС ГУ ДСНС

Коментарі