Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

В місті Обухів планується нове будівництво житлового комплексу із вбудовано-прибудованими об’єктами громадського призначення

Зараз тривають громадські слухання щодо врахування громадських інтересів до проекту містобудівної документації – “Детального плана території” на земельну ділянку за адресою: вул. Миру, в районі будинку №1, м. Обухів, які тривають з 29 червня по 30 липня 2019 року (включно).

Дане повідомлення опубліковано в місцевих засобах інформації та на офіційному сайті Обухівської міської ради. Ділянка 1,08 га знаходиться в північній частині міста, поруч із в’їздом у місто Обухів, збоку Києва, у житловому районі, який представлено існуючою житловою забудовою 1955-85рр. із розвиненою інфраструктурою.

Новий проект передбачає багатофункціональний комплекс у складі якого планується житлові будинки, розміщені в напрямку пониження рельєфу, формуючі каскадну забудову, яка повторює і підкреслює характер існуючого рельєфу. Вздовж вулиці Миру комплекс представлено забудовою від 4-х до 15-ти поверхів, яка з планувальної точки зору повторює радіально сформовану ділянку вздовж проїжджої частини вулиці.

Проект включає 4-ри житлові секції з висотністю 14-16 поверхів, стилобатну частину вбудовану у рельєф, де розміщується підземний паркінг та торгова зона (продуктовий супермаркет).

Тут передбачається громадські заклади для обслуговування населення міста, в тому числі мешканців житлової групи будинків – дитячій центр розвитку дитини, фізкультурно-оздоровчі приміщення, торгово-розважальний центр з малим залом кінотеатру, офісні приміщення та готель до 20 номерів, заклади громадського харчування.

Компактне функціональне зонування об’єктів соціальної та торгівельної інфраструктури має забезпечити ліпший комфорт проживання і забезпечення населення усім необхідним. Поруч з комплексом існують зелені насадження загального користування.

Забудовники планують разом із комплексом створити паркову зону для прогулянок і тихого відпочинку, привести благоустрій прилеглої території у комфортний стан для населення.

Розташування об’єкту та особливості рельєфу на в’їзді в місто, вимагає від архітекторів особливу і цікаву архітектуру, належну транспортно-пішохідну інфраструктуру, безпечну і корисну для населення. Створення такого об’єкту на в’їзді міста має стати її візитівкою м. Обухів.

Коментарі