Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Київська митниця ДФС провела робочу зустріч з представниками підприємств легкої промисловості

За участю керівництва Київської митниці ДФС, керівників профільних підрозділів митниці, Української асоціації підприємств легкої промисловості та корпорацією «Елтекс» та ПРАТ «Софія» відбулася робоча зустріч щодо обговорення проблемних питань підприємств, що пов’язані з поміщенням товарів у митний режим переробки на митній території.

Підприємці, зокрема, звернули увагу митників на те, що Митним кодексом України встановлений 5-ти денний термін розгляду заяв підприємств про надання дозволу на переробку товарів на митній території, але специфіка виробництва підприємствами легкої промисловості потребує більш оперативного розгляду митницею документів, що подаються підприємствами для отримання цього дозволу.

Разом з цим підприємці зазначили, що в них відсутні зауваження до роботи митниці при розгляді заяв підприємства на отримання дозволу на поміщення товарів у вищезазначений митний режим.

В свою чергу керівництво митниці наголосило на важливості прийняття управлінських рішень щодо оптимізації розгляду документів при поміщенні товарів у митний режим переробки на митній території, та зауважило на необхідності дотримання підприємцями вимог законодавства з питань державної митної справи, що регулюють поміщення товарів у цей митний режим.

Як результат зустрічі можна зазначити, що протокольним рішенням було вирішено, зокрема, внести відповідні зміни до Переліку повноважень щодо прийняття рішень з питань організації митного контролю та митного оформлення, які надаються керівникам митних постів Київської митниці ДФС, затвердженого наказом Київської митниці ДФС від 10.04.2019 №129. Також йшлося про забезпечення неухильного виконання вимог законодавства з питань державної митної справи, що регулюють поміщення товарів у митний режим переробки на митній території.

Як і всі робочі зустрічі, які проходять в Київській митниці ДФС, даний захід дав можливість підприємцям і митникам почути одне одного і дійти спільних рішень, які б унеможливили втрати державного бюджету на затримках в роботі підприємств легкої промисловості.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі