Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Дохід місцевих бюджетів Київської області зріс на 1,3 млрд. грн., – Кавилін

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Київській області Олексій Кавилін, дохід місцевих бюджетів Київщини зріс на 1,3 млрд. грн. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Так, за півроку платники податків регіону перерахували 6,8 млрд. грн., що на чверть більше суми, сплаченої за шість місяців 2018 року.

Кавилін підкреслив, що лідер по сумі надходжень до місцевої казни – податок на доходи фізосіб. Зокрема, з початку року платники податків Київської області перерахували 4,4 млрд. грн. ПДФО. У порівнянні з тим самим періодом минулого року, цей показник збільшився на 25% або 874 мільйони гривень. Як заявив начальник фіскальної служби регіону, цьому сприяло зростання мінімальної заробітної плати до 4 173, а також робота податківців з виведення зарплат з тіні та легалізації зайнятості населення.

Олексій Кавилін повідомив, що за перше півріччя, в результаті контрольно-перевірочних заходів роботодавці легалізували труд 4 321 робітника. При цьому, до бюджетів області вже надійшло 3,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Крім того, низка підприємств підвищила заробітну плату до рівня середньогалузевої, що також вплинуло на динаміку надходжень до місцевих скарбниць. Відзначимо, зараз середня зарплата в Київській області становить 10776 гривень.
На другому місці по відрахуванню до бюджетів – єдиний податок. Так, підприємці-спрощенці сплатили 1 мільярд гривень, що більше минулорічних надходжень на 230 мільйонів гривень.

«Вагомими складовими доходу місцевих бюджетів Київщини є майнові податки – на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, транспорт, землю. За всіма з них ми фіксуємо позитивну динаміку від 19 до 34%», – стверджує Кавилін. «Найбільший приріст у бюджетах забезпечений сплатою податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За півроку власники «зайвих метрів» на житлових та нежитлових об’єктах сплатили 180 мільйонів гривень, зростання по відношенню до минулого року становить 34% або 45,5 млн. грн.», – сказав начальник фіскальної служби Київщини.
Власники елітного автотранспорту сплатили до бюджетів області 10,5 млн. грн. Цей показник перевищує минулорічний на 600 тисяч гривень.

Також Олексій Кавилін зазначив, що сума сплати податку на землю зросла на 19% або 108 мільйонів гривень, і зараз становить 692 млн. грн. При цьому він підкреслив, що дохід бюджетів області збільшився завдяки у тому числі широкомасштабній інформаційно-роз’яснювальній роботі, яка проводиться фіскальною службою регіону спільно з органами місцевої влади серед платників податків Київщини.
Раніше повідомлялося, що платники податків Київської області сплатили до Держбюджету 6,6 млрд. грн.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі