Обухівська міська рада

 Меню
CLOSE

Через пункт пропуску «Бориспіль» іноземний студент намагався незаконно вивезти високі радянські державні нагороди

Працівниками митного поста «Аеропорт Бориспіль» Київської митниці ДФС зафіксована спроба вивезення іноземцем за межі України вісьмох високих радянських нагород – орденів «Красная звезда» та ордену «Материнская слава».

8 орденів «Красная звезда (два – з орденськими книжками, і 6 – без них) та один орден «Материнская слава ІІ степени» намагався вивезти на батьківщину громадянин Китаю, студент одного з українських вищих навчальних закладів, який для проходження митного контролю скористався спрощеною системою «зелений коридор».

Саме цим громадянин заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо вивезення за межі митної території України.

На момент проходження митного контролю дозвільних документів на право переміщення через митний кордон України іноземець не мав, до перетину «зеленої лінії», яка означає закінчення меж «зеленого коридору», до інспекторів митниці не звертався та митної декларації не заповнював.

Нагороди знаходилися у двох дорожніх валізах громадянина поверх особистих речей та переміщувалися без ознак приховування.

Своїми діями іноземець порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, яким обмежено переміщення культурних цінностей через митний кордон України відповідно до Закону України № 1068-XIV 21.09.1999 та інструкції Міністерства культури і мистецтв України № 258 від 22.04.2002 р.

Складено протокол про порушення митних правил. Нагороди вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідково: орденом «Красной звезды» нагороджувалися військовослужбовці радянської армії, військово-морського флоту, прикордонних та внутрішніх військ, співробітники органів Комітету державної безпеки СРСР, а також особи рядового та керівного складу органів внутрішніх справ; орденом «Материнская слава ІІ степени» нагороджувалися матері, які народили ти виховали вісьмох дітей.

ГУ ДФС у Київській області

Коментарі